Pescado Restaurante – hiszpańska tradycja, nowe menu

Gdynia-restauracja-pescado-godziny-otwarcia

Pescado Restaurante – hiszpańska tradycja, nowe menu

Sprawdzone dania z poprzedniego menu, ale też nowe propozycje, a do tego większy wybór win, tak w skrócie można opisać zmiany, jakie zaszły w dawnej restauracji Esplendidos w TRITUM Business Park. Zmiany wiążą się także z nazwą – od tego sezonu jest to Pescado Restaurante.

Menu restauracji zostało zbudowane wokół klasycznych potraw hiszpańskich, które mają już swoich stałych klientów w Nowym Orłowie. Tapasy, owoce morza, steki, a przede wszystkim ryby – to najpopularniejsze pozycje wśród gości Pescado Restaurante. Do tego Piotr Nowakowski, szef kuchni przygotował nowe propozycje. Chodzi m.in. o tatara wołowego i tatara z troci wędrownej. Na pewno dużym zainteresowaniem cieszyć się będzie zupa rybna, której sposób podania na pewno zaskoczy stałych bywalców restauracji hiszpańskiej w Nowym Orłowie. Podstawą wszystkich potraw niezmiennie pozostają produkty najwyższej jakości – m.in. świeże ryby i specjalnie sprowadzane owoce morza. Ich uzupełnieniem są specjalnie selekcjonowane wina. W karcie Pescado Restaurante znalazło się ponad 100 etykiet – taki wybór zadowoli na pewno nawet najbardziej wymagających klientów.

Pescado Restaurante w gdyńskim Orłowie

Pescado Restaurante to w sumie trzy sale – pierwsza, tuż przy wejściu jest elegancka i przestronna. W drugiej – urządzonej w patio – panuje mniej zobowiązująca atmosfera. Trzecia – na poziomie -1 – gwarantuje kameralność i dużo bardziej intymną atmosferę.

Do tego w Pescado Restaurante znajduje się specjalny pokój do palenia cygar, a bary (dodatkowy znajduje się na poziomie -1) zapewniają ogromny wybór trunków nie tylko dla miłośników wspomnianego już wina.

Zobacz wideo o nowej restauracji Pescado w Gdyni